Zoals belooft hierbij het artikel over het aankleden van de rotsen, het aanbrengen van strooimateriaal en bomen.

 

Om de indruk te geven dat de rotsen zijn begroeid met veel grote struiken/loofbomen die ver weg staan ben ik begonnen met het maken van deze bomen. De methode is zeer eenvoudig.

 

Wat heb je nodig.

  • Vijverwatten.
  • Houtlijm.
  • Rubber handschoenen.
  • Strooimateriaal naar keuze.
  • Lege kartonnen-doos of ruimte bak om het strooimateriaal in te doen.

 

Werkwijze.

Verdun de houtlijm met water totdat deze zo dik is als karnemelk.

Maak van de vijverwatten kleine bolletjes die de boomkronen moeten voorstellen. Neem hierbij vooral niet teveel watten. De watten enigzins uittrekken voordta het bolletje gevormd wordt.

 

Dompel een bolletje onder in de verdunde houtlijm en knijp het verbolgens uit zodat de vorm van het bolletje weer terugkeert. Rol het bolletje door het strooimateriaal en leg het weg om te drogen.

 

Na drogen zijn de bolletjes klaar voor gebruik.

 

Breng de bolletjes in groepen aan op de rotsen. Bekijk wel goed de plaats, het boompje/struikje moet wel een ondergrond hebben. Plakken tegen een steile rotswand in dit geval niet goed.

 

 

Vervolgens om de aankleding kompleet te maken breng ik hier en daar strooimateriaal aan ook weer op logische plaatsen. De logische plaatsen vind je makkelijk door het strooimateriaal van bovanaf op de rotsen te strooien. Het blijft dan liggen op de z.g. logische plaatsen. Ik breng het strooimateriaal dus droog aan. Behalve dat strooimateriaal alleen het groen is gebruik ik ook zand en afgebroken stukken gips.

 

Het overtollige materiaaal haal ik weer weg. Als dit naar mijn zin is spuit ik het strooimateriaal nat met z.g. ontspannen water. Dit is water met een druppeltje afwasmiddel. En echt een druppeltje is genoeg. Spuit wel voorzichtig zodat je het droge strooimateriaal niet wegblaast. Ik laat de waternevel op het strooimateriaal vallen.

 

Als alles goed nat is, echt doorweekt. dan neem ik verdunde houtlijm de dikte van karnemelk is prima. En laat dit met een druppelaar op het strooimateriaal vallen. De druppelaar niet te hoog houden anders spettert hetstrooimateriaal weg.

 

 

Hierboven het resultaat na het aanbrengen van strooimateriaal. De losse rotsen (restanten gips) heb ik van tevoren gekleurt.

 

Hieronder nog een totaal plaatje met wat grotere bomen op de voorgrond.

 

 

JohnT